Необходими продукти
- 1 пакет кори Йована
- 100 г масло
- 500 мл мляко
- 1/3 ч.ч. Семолина/грис
- 1/3 ч.ч. Захар
- 1 яйце
- 25 г студено масло
Начин на приготвяне
В касерола се смесват млякото, 25 г от маслото, захарта и семолината, гриса. Оставя се на среден огън да заври като се бърка непрекъснато. Когато заври, крема ще се сгъсти и се дърпа от огъня. Веднага се добавя разбитото яйце и се разбърква, за да не се сготви в горещия крем.
100 г масло се разтопява.
Използвайте три листа от корите Йована с активен въглен, наредете ги един върху друг, като намажете всеки лист с разтопено масло.
В единия край сложете 1/3 от крема и завийте корите като прегънете всички страни, така че да оформите пакетче и крема да не изтече.
Повторете с всички кори. Трябва да получите 3 броя банички, като една е достатъчна за двама човека.
Прехвърлете в тава с хартия за печене и печете около 30 минути в загрята на 170 градуса фурна.
След като се охладят след изпичане, поръсете с пудра захар и сервирайте със сезонни плодове.