Хапки от точени кори със сирене и сладко от ягоди – контрастна наслада в една хапка
Обичате ли контраста между солено и сладко? Ароматът на топло сирене, скрито в хрупкава кора, в съчетание с ягодово сладко е изкушение, на което трудно се устоява. Днес ви представям една идея за малки, но запомнящи се хапки – идеални както за следобедно кафе, така и за празнична трапеза.
Тези хапки са вдъхновени от класическия вкус на сиренки с кори, но с неочакван обрат – сладкото от ягоди внася фин плодов акцент, който превръща всяка хапка в малък празник.
Тези хапки са перфектното съчетание на традиция и закачлива креативност. Приготвят се лесно, изглеждат ефектно и винаги предизвикват усмивки. Ако ги опитате, ще се радвам да споделите впечатленията си в коментарите!
Необходими продукти за хапки от точени кори със сирене и сладко от ягоди
за 16 хапки:
- 1/2 пакет пълнозърнести кори Йована
- 120 г краве сирене
- 80 г сладко от ягоди
- 60 мл зехтин
- мед за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне
- Разстелете всички кори на работния плот и разрежете наполовина. Приберете едната половина за друга рецепта
- Намажете останалата половина със сладко от ягоди
- Нарежете сиренето на дълги пръчици и ги наредете една след друга по дължина в единия край на кората
- Навийте кората на руло и нарежете на 16 части като разрежете първо през средата и така през всяка следваща
- Наредете в тава за мъфини, намажете с четка със зехтин всяка хапка и изпечете до златисто (около 20-25 минути) в загрята фурна на 170 градуса



