Баклавички с крем

Необходими съставки за баклавички с крем

За баклавичките:

  • 1 пакет ръчно точени кори Йована
  • 150 г разтопено краве масло

За сиропа:

  • 500 г вода
  • 300 г захар
  • Сокът на 1 лимон

За крема:

  • 100 г животинска сметана
  • 150 г маскарпоне
  • 4 с.л. Пудра захар
  • 150 г шам фъстък

Начин на приготвяне

  • Започнете със сиропа като смесите всички продукти и оставите да заври. След като заври засечете 5 минути и дръпнете от огъня. Оставете да се охлажда
  • През това време поставете една кора на работния плот и я намажете с разтопено масло. Върху нея поставете друга и отново намажете с масло. Повторете, докато корите свършат
  • Разрежете на три равни части по дължина и след това на още 4, за да получите равни квадрати от намаслени кори
  • Прегънете всеки квадрат на триъгълник, за да получите многолистни триъгълници и ги наредете в тава
  • Намажете ги с още масло отгоре и изпечете в загрята фурна до златисто
  • Полейте горещите изпечени кори с охладения сироп и изчакайте да попият добре
  • Пригответе крема като разбиете сметаната до меки връхчета. Смесете маскарпонето с пудрата захар и разбъркайте на ръка. Добавете сметана към сиренето
  • Вземете един от сиропиранети триъгълници и с ножче направете разрез в средата, така че да се получи нещо като джобче. Напълнете с крем и потопете крема в смления там фъстък
  • Повторете с останалите