Необходими продукти
- 1 пакет елдени кори Йована
- 2 ч.л. зехтин
- 3 стръка зелен лук
- 6 ч.ч. Спанак
- 1 връзка магданоз
- 300 г сирене
- 2 яйца
- Сол и пипер
- 60 г краве масло
- 30 г зехтин
- Сусам за поръсване
Начин на приготвяне
1. В тиган се загрява зехтина и в него се запържва за кратко зеления лук. Добавя се наситнения спанак и магданоза (нарязан на двебно) и всичко се задушава под капак, докато спанакът намали обема си.
2. Сместа се дърпа от огъня и към нея се добавят натрошеното сирене и яйцата, сол и пипер
3. В тавичка се поставят корите, така че половината част от тях да остане извън тавата, за да можете да покриете баницата. Всяка кора се намазва с масло
4. Спаначената смес се изсипва и се завива с корите
5. Баницата се намазва с още масло и се поръсва със семената
6. Пече се за около 30 минути в загрята фурна на 170 градуса. Ако видите, че горната част потъмнява много бързо, може да я завиете с алуминиево фолио или да включите само долен реотан на фурната