Дубайски банички

За приготвянето на тези дубайски банички за използвани Сръбски кори Йована с активен въглен. Уникалният състав на корите с активен въглен е идеален за любителите на балансирания начин на живот. Активният въглен, известен със своите детоксикиращи свойства, добавя допълнителна стойност към вашите любими рецепти. С тези кори ще приготвите не само вкусни, но и полезни баници, които ще зарадват цялото семейство.

Необходими продукти за дубайски банички

За 12 банички

  • 250 г суров кадаиф
  • 125 г краве масло
  • 150 г крем от шам фъстък
  • 4 броя кори с активен въглен Йована
  • 180 г натурален шоколад (64%)

Начин на приготвяне

  • Кадаифът се слага в тиган заедно с 30 г от маслото и се запича при непрекъснато бъркане, докато стане златист
  • Готовият кадаиф се прехвърля в купа и към него се добавя крема от шам фъстък. Всичко се разбърква до еднородна смес
  • Всяка кора се разрязва на три равни части, за да се получат дълги правоъгълници
  • Всеки правоъгълник се намазва с разтопено масло и в началото се поставя по 1 с.л. от плънката. Завива се, така че да се получи триъгълник. Повтавя се докато корите и плънката свършват
  • Баничките се изпичат в еър фрайър или загрята фурна за 5 минути на 180 градуса, докато корите станат хрупкави
  • След изпичане се охлаждат
  • Шоколадът се разтопява на водна баня и всяка баничка се потапя в него. Оставят се в хладилник за 10 минути, за да стегне шоколада