Тиквеник

Необходими продукти за тиквеник

  • 1 пакет пълнозърнести кори за баница
  • 150 г разтопено кокосово масло
  • 700 г настъргана тиква
  • 200 г кафява захар
  • 100 г орехи
  • 100 г стафиди
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне

  • В дълбок тиган се задушава тиквата, докато омекне, като към нея се добавят наситнеите орехи, стафидите, захарта, канелата и ванилията и 2-3 с.л. от кокосовото масло
  • Поставете една на плота и намажете с кокосово масло, върху нея поставете втора и отново намажете с масло и в единия край се поставя от тиквената смес
  • Навива се на руло и се поставя в намаслена тавичка, така че да не се прегъва. Същото се повтаря, докато корите и сместа свършат.Рулцата се нареждат плътно едно до друго
  • Тиквеникът се намазва с кокосово масло отгоре и се изпича в загрята фурна с вентилатор на 170 градуса до златисто за около 30-40 минути. Ако станат златисти твърде бързо, покрийте тавата с алуминиево фолио и продъкжете да печете
  • Преди сервиране се поръсва в пудра захар