Skip to content
Необходими продукти за тиквеник
- 1 пакет пълнозърнести кори за баница
- 150 г разтопено кокосово масло
- 700 г настъргана тиква
- 200 г кафява захар
- 100 г орехи
- 100 г стафиди
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
- В дълбок тиган се задушава тиквата, докато омекне, като към нея се добавят наситнеите орехи, стафидите, захарта, канелата и ванилията и 2-3 с.л. от кокосовото масло
- Поставете една на плота и намажете с кокосово масло, върху нея поставете втора и отново намажете с масло и в единия край се поставя от тиквената смес
- Навива се на руло и се поставя в намаслена тавичка, така че да не се прегъва. Същото се повтаря, докато корите и сместа свършат.Рулцата се нареждат плътно едно до друго
- Тиквеникът се намазва с кокосово масло отгоре и се изпича в загрята фурна с вентилатор на 170 градуса до златисто за около 30-40 минути. Ако станат златисти твърде бързо, покрийте тавата с алуминиево фолио и продъкжете да печете
- Преди сервиране се поръсва в пудра захар