Необходими продукти
- 1 пакет ръчно точени кори Йована (400 г)
- 125 г разтопено краве масло
- 6 яйца
- 200 г кисело мляко
- 1 ч.л. Сода
- 300 г сирене
Начин на приготвяне
- Киселото мляко и содата се смесват и се оставя сместа да шупне
- В голяма купа се разбиват яйцата и към тях се добавя шупналото мляко
- Добавя се и натрошеното сирене и всичко се разбърква
- Всяка кора се намазва с малко масло (около 1-2 с.л.) и върху нея се поставя част от яйчната смес (3 с.л.) и се навива на руло. Рулото се навива на „охлювче“ като се започва от средата на тавата и всяко следващо се добавя около предното, докато корите свършат
- Ако е останала от сместа се намазва отгоре заедно с останалото краве масло и баницата се изпича в загрята фурна на 170 градуса за около 30-40 минути. Ако се запече твърде бързо отгоре се покрива с алуминиево фолио
- След изпичане се оставя да се охлади по желание. Може да я хапнете и топла разбира се