Млечна баница с боровинки с пълнозърнести кори

Необходими продукти

  • 1 пакет ръчно точени пълнозърнести кори Йована (400 г)
  • 200 г краве масло
  • 600 г животинска сметана
  • 5 яйца
  • 1 ч.л. Ванилов екстракт
  • Кората на 2 лимона
  • 125 г боровинки

Начин на приготвяне

  1. Всяка кора се намазва с масло и се навива като ветрило. Подреждат се една до друга в правоъгълна тава. Ако ви остане масло го излейте отгоре след като запълните тавата. Може да използвате и кръгла тава като навивате корите
  2. Корите се запичат до златисто в загрята фурна (около 10-15 минути)
  3. През това време яйцата и захарта се разбиват на ръка и към тях се добавят сметаната, ванилията и лимоновата кора
  4. Горещите кори се заливат със сметановата смес и между пластовете се подреждат малините
  5. Баницата се връща във фурната докато се изпече сместа (около 25-30 минути)
  6. След изпичане се охлажда, поръсва се с пудра захар и се нарязва на парчета